Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vad gör vi?

(Här kan ni berätta om vad ni gör på ett ”typiskt” scoutmöte)

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Kontakta avdelningsledaren, så kan vi berätta mer och komma överens om när det passar.

Är du mellan 8-9 år?

Maria Larsson är avdelningsledare för Spårarna på avdelningen Insekterna. Du kan skriva till Maria på maria@scoutkarengripen.

Är du mellan 10-12 år?

Hanna Strömberg och Mercy Böös är avdelningsledare för Upptäckarna på avdelningen Indianerna. Du kan ringa Mercy på 040-91 83 94, helst mellan klockan 17-20 eller sända ett mail till hanna@scoutkarengripen.se

Är du mellan 12-14 år?

Adam Arvidsson och Bo Andersson är avdelningsledare för Äventyrarna på avdelningen Spartanerna. Du kan ringa Bo på 070 846 52 07, eller skicka ett mejl till adam@scoutkarengripen.se alt. boa@scoutkarengripen.se